dimecres, 26 d’octubre del 2022

ZENTANGLE

Comencem a veure ja els treballs de l'alumnat de 2n ESO.













Curs 22-23. 2n ESO

dissabte, 22 d’octubre del 2022

dimarts, 18 d’octubre del 2022

EINES ONLINE PER A CREAR PLANTILLES

STENCILCREATOR

Stencilcreator és una de les millors opcions per a convertir fotos online a plantilles. Genera diferents opcions de sortida en un sol clic. A la vegada, es poden fer altres modificacions com establir el nombre de capes per a la plantilla de sortida, el nivell de suavitat, ajustar el contrast, afegir filtres digitals, to, saturació,etc.




Un cop haguem fet els canvis, podrem actualitzar la imatge d’entrada per a visualitzar la vista prèvia de la plantilla i veure com queda al final. A més, també tenim la possibilitat de clicar en un botó i comparar ambdós fitxers.


RAPIDRESIZER


Aquesta és una aplicació senzilla a la vegada que útil per a convertir fotos en plantilles i posteriorment plasma-les en altres superfícies. Ens permet carregar imatges en format JPG o PNG, per a després provar les diferents opcions disponibles per a convertir la foto en patrons en blanc i negre. A més, hi ha funcions per ajustar la relació de contrast,… canvis que es van produint en temps real a mesura que els anem fent.


STENCIL GRAFFITI CREATOR


Aquesta és una aplicació que converteix una foto en una plantilla d’impressió amb diferents estils disponibles, tant pel fons de la imatge, com per a la mateixa imatge. A més, també podem utilitzar algunes funcions en format pintura en aerosol per a donar un toc de graffiti a la plantilla. Un cop acabat, guardem la imatge resultant amb una imatge JPG.

dissabte, 15 d’octubre del 2022

dijous, 13 d’octubre del 2022

POLÍGONS REGULARS

 POLÍGONS REGULARS A PARTIR DEL COSTAT

Aquí us deixo els videos per a poder estudiar la construcció dels polígon regulars a partir del costat.












dimarts, 11 d’octubre del 2022

GÈNERES ARTÍSTICS. EL PAISATGE

En aquesta activitat, el.laborarem un projecte sobre la temàtica del paisatge a partir de les referències artístiques, històriques i culturals que emmarquen el paisatge com a gènere pictòric. 

A partir d'una imatge real (fotografía) completarem el nostre paisatge fent servir la nostra imaginació (des d'una proposta més realista, a una proposta més irreal).


CLICA AQUÍ PER A ACCEDIR A L'ACTIVITAT

MÒDUL, XARXES MODULARS I ESCHER

XARXES MODULARS

Les xarxes modulars són estructures, generalment geomètriques, que permeten relacionar figures iguals o semblants, anomenades mòduls, en una mateixa superfície.


La condició fonamental que ha de complir l'estructura de tota xarxa modular és cobrir el pla completament sense deixar superfícies buides intermèdies. Les figures geomètriques que tenen aquesta propietat són: el triangle, el quadrat i l'hexàgon.

 

TRANSFORMACIONS DEL MÒDUL

L’artista M.C. Escher, creador incansable de figures i obres on el mòdul és el  protagonista, dibuixa  figures i éssers impossibles on aplica el disseny modular, les transformacions geomètriques o les simetries.


Mira aquest enllaç per a veure un curt inspirat en les xarxes modulars
Inspiration

 

A partir d'un mòdul en dues dimensions és possible arribar per mitjà de diverses transformacions a mòduls que suggereixen tridimensionalitat. En el següent vídeo els mòduls que comencen amb una estructura bidimensional es transformen en estructures tridimensionals. També podem veure el recurs de la transformació començant amb formes geomètriques i acabant amb formes orgàniques.

 



Escena de la pel·lícula Dentro del laberinto dirigida per Jim Henson en 1996 on apareix el laberint creat per Escher (Relativitat).

 



Curtmetratge d’animació de Hallucii que s’inspira en la obra Ascending and descending.

 


Imatges dels dibuixos realitzats per Escher en visitar l’Alhambra de Granada.

http://anablesa.weebly.com/uploads/3/5/9/6/3596708/alhambra_escher.pdf

dilluns, 10 d’octubre del 2022

diumenge, 9 d’octubre del 2022

MÒDUL I XARXES MODULARS

MÒDUL

És una forma, plana o tridimensional,que ha estat creada per a ser repetida i combinada amb ella mateixa, i construir així una forma composta més gran. 


XARXA MODULAR


Les xarxes modulars són les estructures creades per la repetició d'un mòdul que es fan servir en el disseny per ordenar les formes.



divendres, 7 d’octubre del 2022

DISSENY DE JOCS AL PATÍ

Aquestes són les propostes de l'alumnat de 4t ESO per a fer un patí amb més color.










MIREM I INTERPRETEM UNA IMATGE. ANÀLISIS DENOTATIU I CONNOTATIU.


Quan analitzem una imatge ho podem fer de dues maneres:

 

Anàlisi denotatiu:

Es descriu tot allò que veiem. És una anàlisi formal.

Descriu amb gran detall els personatges i els elements que apareixen a la imatge, les escenes , el vestuari, la manera en com actuen,...

 

Anàlisi connotatiu:

Es descriu tot allò que expressa la imatge. Què ens vol dir.

Hem de de tenir en compte les emocions, les sensacions i els valors representats a la imatge

Estem fent una lectura subjectiva de tot allò que ens ve al cap en el moment que veiem la imatge.

Podem veure en aquest exemple com es pot fer l'anàlisi d'una imatge.



Denotatiu 

En primer lloc, aquesta imatge té un formato horitzontal i rectangular, utilitza el blanc i negre amb un to suau, que fa que la foto no la puguem veure del tot clara, això ho veiem pel fons borrós. A mà dreta, en primer pla i de perfil, podem observar una jove subjectant una flor petit a l’alçada del la seva cara davant d’un munt de gent amb uniforme i armada (situats a l’esquerra de la foto), dels quals, un d’ells sosté una arma a pocs centímetres d’ella. 

  

Connotatiu. 

La noia representa la pau, l’esperança. Es mostra calmada, serena, sense por. Això representa una lluita pacifista i una oposició, intentant mostra que mitjançant el diàleg i mostrant confiança es pot arribar a estar d’acord i buscar una solució. No calen guerres.