divendres, 16 d’octubre del 2020

FORMES BÀSIQUES DEL DISSENY

CLICA AQUI PER ACCEDIR A L'ACTIVITAT

Es consideren formes bàsiques el cercle, el triangle i el quadrat,per la seva capacitat estructural.

 

El cercle

El cercle és una de les formes més utilitzades en la creació de logotips. La seva geometria de corba continuada representa la perfecció i l’infinit. Mai acaba. És una forma molt flexible per el dissenyador. És sinònim de moviment, protecció i adaptabilitat. També aporta dinamisme i produeix sensació de rotació. La seva forma a l’hora de dissenyar un logotip transmetrà confiança, proximitat i calidesa.

 

El triangle

El triangle i el suport estructural. La base, la piràmide. Apunta a quelcom. Les figures triangulars aporten i evoquen al creixement, a la inspiració la ciència, el poder, la justícia,… És una forma geomètrica molt recurrent en el camp del disseny gràfic i la creació de logotips. Doncs la seva versatilitat és molt àmplia. Al rotar aquesta forma pots transmetre canvis de direcció, d’avenç o retrocés o pujar o baixar.

És una figura molt estable, amb 3 punts de recolzament. Si es representa per la base es crearà un sentiment i sensació de verticalitat i estabilitat. Però si es gira pot ser perillós per la forma del vèrtex en caiguda lliure amb una connotació d’inestabilitat total.

 

El quadrat

La seguretat, l’ordre, la fortalesa i la solidesa. Potser ens atrevim a dir que la forma quadrada és de les formes geomètriques més emprada en la creació de logotips. Sobretot per empreses que volen transmetre confiança, honestedat i seguretat. Com per exemple els bancs.

El quadrat en el disseny connota d’una manera única l’estabilitat. També està vinculat a la masculinitat i a la tecnologia. Les seves línies rectes fan del quadrat quelcom real i sòlid. La seva construcció fa referència a l’equilibri i al benestar.